100% gekoelde levering ----- Vóór 23:59 besteld? De volgende werkdag in huis!*
VISRECEPTEN

door Zalm van Urk op sep. 30 2021
Zalm BBQ
Zalm op de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn! Hier nog een heerlijk recept dat snel te maken is en bovendien erg makkelijk te variëren is met je favoriete ingrediënten! De kudo's gaan deze keer uit naar Heleen van Eet Goed, Voel je Goed, die dit recept voor ons heeft gemaakt. Barbecueën doe je natuurlijk op een goede barbecue én met de juiste kolen, als je daar eens advies van echte experts wilt; neem dan eens contact op met de jongens van The BBQ Animals (en zie gelijk de overheerlijke foto's die ze van zalm en vlees maken) of neem een kijkje op hun website voor rookplanken, barbecues of de juiste kolen!
Recept zalm BBQ
Weer een makkelijk BBQ zalm recept, nu in een variatie met een mosselpakket of groentepakket. Bij de supermarkt kun je verschillende groentepakketten kopen waarmee je dit gerecht nog sneller klaar kunt maken! Want alles wat je hier hoeft te doen is de mix met de zalm in de pakketjes mixen, en even op de barbecue laten garen. Daarnaast is dit BBQ recept gemaakt voor 4 personen, maar je kunt het makkelijk opschalen als je met het hele gezin wilt genieten van zalm op de BBQ.
Wat heb je hiervoor nodig? Dit zijn de ingrediënten voor dit zalm ‘en papillotte’ recept:
4 verse zalm moten van ca. 250 gram
400 gram visgroenten of mossel groenten mix
Halve lepel zeezout
Olijfolie
Bakpapier + Aluminiumfolie + BBQ
Alle voorbereidingen zijn getroffen en zo ziet het eruit.
Als je de volgende instructies volgt dan kan het niet mis gaan!
Je begint met het aansteken van de BBQ, en laat deze goed heet worden.
Pak 4 vellen bakpapier en scheur ongeveer 4 stukken aluminiumfolie af, net zo groot als het bakpapiervel.
Leg het bakpapier boven op het aluminium folie en verdeel je groenten over deze 4 ‘pakjes’. Doe er een lekkere scheut olijfolie overheen en een beetje zout.
Haal de 4 zalmmoten uit de verpakking en leg deze op de groenten. De zalmmoot smeer je een beetje in met wat olijfolie en nu kun je de moot zalm bestrooien met wat kruiden en/of zout.
Vouw de beide bladen tegelijk dicht in een soort ‘tasje’. Op deze manier is er ruimte (lucht) binnen in het pakketje.
Leg de zalm op de zijkant van de BBQ, op op een etage, waar het niet op het meest hete deel van de BBQ ligt. Laat het 30 minuten liggen en dan is het klaar!
Tip! Wees voorzichtig met het openmaken van het pakje, er kan hete stoom afkomen!
Klik hieronder op ‘Pin Recept’ om het recept op te slaan op Pinterest. Op die manier houd je alle recepten bij elkaar. Of print het recept uit als PDF of op papier.
Veel plezier met de zalm BBQ!
Genieten maar!

door Zalm van Urk op aug. 24 2021
Heerlijke tips om zalm te bereiden op de BBQ! En papillotte, grillen of bakken.

Huisgemaakte zalmsalade met warm gerookte zalm en pesto
door Zalm van Urk op aug. 17 2021
Een heerlijke, snel te maken zalmsalade met warm gerookte zalm en pesto. Speciaal gemaakt door de Lemon Kitchen!

Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue?
door Zalm van Urk op mei 26 2017
Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue? Dat is één van de vragen die wij onszelf in de loop der jaren hebben afgevraagd. Met allerlei vissoorten en met name zalm hebben we heel wat geëxperimenteerd. Door de jarenlange ervaring weten we nu heel wat af van verschillende bereidingswijzen, en die willen we graag met jullie delen!
Daarom dit stukje dat antwoord geeft op de vraag:
Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue (BBQ)?
Het antwoord daarop is volmondig: JA!
Ook al is warm gerookte zalm klaar om gegeten te worden, en hoef je er eigenlijk verder niets mee te doen voordat je het opeet, wil dat nog niet zeggen dat er geen andere lekkere mogelijkheden zijn!
Warm gerookte zalm in de aluminium folie op de barbecue
Nadat je de zalm thuis ontvangen hebt en de BBQ aangestoken hebt, tref je de volgende voorbereidingen:
Een stuk aluminium folie van 2,5 keer de grootte van het stuk zalm.
BBQ op een lage temperatuur (gas) of dat de kolen smeulen in plaats van branden
1. Snij de zalm uit de vacuüm verpakking en gooi dit bij het plastic afval.
2. Leg de zalm met de huid (de kant waar de schubben aan zitten) in het midden van de aluminium folie.
3. Vouw het aluminium folie dicht en wikkel zo de zalm in.
4. Leg de ingewikkelde zalm op de BBQ.
5. Na ongeveer tien minuten vouw je het folie open en steek je je vinger in de zalm en voel je of de zalm warm genoeg is. De zalm moet niet heet worden, maar gewoon warm. Indien nog niet warm genoeg; vouw het folie weer dicht en voel om de 5 minuten opnieuw.
6. Is de zalm warm genoeg? Pak hem van de BBQ en smullen maar!
Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue? Proef maar!
Heb je ook zin gekregen in iets lekkers of wil je dit thuis ook zelf proberen? Bestel dan één van onze verse producten in onze webshop en we bezorgen het bij je thuis in heel Nederland!

door Zalm van Urk op sep. 06 2021
Asperges met zalm. Een makkelijk recept met een zalige hollandaisesaus. Met dit recept kan het niet mislukken!
ROOKNIEUWS IN JE MAIL!
Ontvang als eerste tijdelijke kortingen en exclusieve deals. Op = op, dus wees er snel bij!
Vragen
Vragen? Of hulp nodig bij je bestelling? Stuur een email naar:
info@zalmvanurk.nl
* Op de geselecteerde mogelijke leverdag. Leverdag is een indicatie.
OVER ONS