
Zalm in de airfryer
Zalm is een heerlijke stukje vis boordevol smaak en vitaminen. Niet zo gek dat veel mensen dit dan ook graag eten. Door zalm in de airfryer te bereiden kan je in een handomdraai dit lekkere stukje moot op tafel zetten.
In dit artikelen vertellen we precies hoe je zalm uit de airfryer bereid en delen we een heerlijke zalm met pesto recept voor in de airfryer. Lees snel verder!
Hoe lang moet zalm in de airfryer?
Zalm in de airfryer, hoe lang moet dat erin? De perfecte temperatuur voor het garen van zalm is 180 graden. Begin dan ook met het verwarmen van je airfryer op 180 graden. Voordat je je zalm in de airfryer doet raden wij aan om deze lekker te marineren net zoals bij zalm uit de oven (later in dit artikel bespreken we een lekkere zalm marinade).
Als je de zalmfilets hebt gemarineerd, plaats je deze in de voorverwarmde airfryer. Je kunt de zalm direct in het mandje bakken, zodat eventueel overtollig vet weg kan druppelen. Wil je de zalm extra sappig houden? Wikkel de filets dan in aluminiumfolie, zodat de natuurlijke sappen beter behouden blijven.
Hoelang zalm in de airfryer moet, hangt af van de grootte van de filets, maar meestal duurt het 8 – 10 minuten voor de perfecte bereiding. De zalm is klaar als deze mooi gaar en lichtbruin van de buitenkant.
Bevroren zalm in airfryer, kan dat?
Het is zeker mogelijk om bevroren zalmfilets in de airfryer te bereiden. Haal je zalmfilet(s) uit de vriezer en spoel ze af met water totdat de stukjes ijs er af beginnen te smelten. Hiermee voorkom je dat de filets tijdens de bereiding waterig worden. Dat wil je natuurlijk niet.
De temperatuur van de airfryer schroeven we iets omhoog naar 200, aangezien de filets nog bevroren zijn. Bak ze vervolgens 6 minuten per kant (huid en vleeskant). Als je een saus over de filets doet raden we je aan om de filets na deze 12 minuten nog 3 minuten te laten koken. Hierdoor wordt het een lekker geheel.
Kan vis in aluminiumfolie in de airfryer?
Vispakketjes zijn een ideale manier om vis te bereiden. Door de zalm te verpakken in een zalmpakketje van aluminiumfolie, worden de sappen en aroma’s goed bewaard. Hierdoor blijft de zalm lekker sappig en vol van smaak.
Een zalmpakketje in de airfryer is een makkelijke en snelle manier om een heerlijk stukje zalm op tafel te zetten! Er zijn overigens wel airfryer merken die dit afraden, dus controleer het altijd even.
Tip voor een lekker zalmpakketje: Maak een zalmpakketje met haricort verts, cherrytomaten, groene pesto, zongedroogde tomaten, wat geraspte kaas en peper en zout. Even 10 minuten in de airfryer en voila! Een heerlijke maaltijd.
Zalm met pesto, een overheerlijk zalm recept in de airfryer
Je weet nu hoe je zalm uit de airfryer kan bereiden. Om de lekkerste zalm op tafel te zetten hebben wij een heerlijk zalm recept voor je! Een lekkere zalm met pesto voor in de airfryer.
Voorbereiding: 20 minuten (inclusief marineren)
Kooktijd: 10 minuten
Ingrediënten:
Voor de zalm en marinade:
- 500 gram zalmfilet (zonder huid)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor de pesto:
- 1 bosje verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Marineren:
- Meng in een kom de olijfolie, sojasaus, honing, citroensap, en fijngehakte knoflook. Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Leg de zalmfilets in de marinade en zorg ervoor dat de zalm goed bedekt is. Laat de zalm ongeveer 15 minuten marineren.
-
Pesto bereiden:
- Terwijl de zalm marineert, maak je de pesto door de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een blender of keukenmachine te mengen tot een gladde saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm ondertussen de airfryer voor op 180°C.
-
Zalm bereiden in de airfryer:
- Haal de zalm uit de marinade en leg de filets in het mandje van de airfryer. Bak de zalm gedurende 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Controleer of de zalm gaar is, maar nog sappig van binnen. De zalm is gaar als deze een bruin laagje heeft.
-
Afwerken:
- Haal de zalm uit de airfryer en besmeer deze met een royale laag pesto.
- Plaats de zalm nog even terug in de airfryer voor 2 minuten om van de pesto en de zalm een lekker geheel te maken.
- Serveer de zalm met extra pesto aan de zijkant en eventueel een partje citroen.
Serveertip:
Deze zalm gaat uitstekend samen met een frisse salade of gestoomde groenten zoals asperges of broccoli. Je kunt ook wat geroosterde aardappelen of quinoa als bijgerecht serveren. Eet smakelijk!
De beste zalm bij Zalm van Urk
Door je zalmfilets in de airfryer te bereiden zorg je ervoor dat je deze lekkernij op een makkelijke en snelle manier op tafel zet. Het maakt niet of je filets bevroren zijn of niet, door onze tips te volgen smaakt het sowieso goed.
Uiteraard is de kwaliteit van de zalmfilets wel erg belangrijk. Voor goede kwaliteit zalm ben je bij Zalm van Urk aan het goede adres.
Onze zalm is namelijk van hoge kwaliteit en komt uit Noorwegen. Kies hieronder uit de verschillende zalmproducten en verwen jezelf op een heerlijk stukje vis!
Deel