Zalm op de BBQ! Zalmtips

Zalmmoten met kruiden op de grill

Zalm op de BBQ! Zalmtips

Zalm op de BBQ! Tijdens de zomer krijgen we er al zin in; lekker barbecueën met z’n allen en samen genieten van vlees én vis! In deze blog gaan we het hebben over zalm op de barbecue. Misschien associeer je vis niet zo snel met barbecueën, maar het is hartstikke lekker! En de lekkerste van allemaal is volgens ons: zalm op de barbecue!

Zalm op de Barbecue is lekker!     

Hoe je het ook klaarmaakt, zalm op de barbecue is lekker. Er zijn verschillende mogelijkheden. Om te beginnen met de verse zalm, deze kun je on-gemarineerd op de huidzijde op de barbecue plaatsen. Je kunt de zalm ook marineren met een rub, kruiden, groenten of een saus. 

Daarnaast is het ook mogelijk om gerookte zalm, of deze nu koud of warm gerookt is, op een speciale manier op te warmen op de barbecue. We vertellen hier straks meer over.

Verse zalm voor op de barbecue vind je hier

Koud gerookte zalm voor op de barbecue vind je hier

Warm gerookte zalm voor op de barbecue vind je hier

 

Hoe maak je zalm op de barbecue klaar?

We beginnen met de verse zalm, daar kun je op verschillende manieren van genieten op de BBQ. De meest bekende manier wordt ook ‘en papillotte’ genoemd, dit betekend dat je de vis samen met andere ingrediënten verpakt in bakpapier of aluminiumfolie. Daarnaast kun je er zalmspiesen van maken, roken met een speciale rookplank of de zalm grillen. En bij elke barbecue hoort natuurlijk een frisse salade, die is weer heerlijk te maken koud gerookte of warm gerookte zalm. En zo geniet je dus ook met verschillende zalm salades bij de barbecue.

Zalm ‘en papillotte’ – ZalmvanUrk

Zalm en papillotte is makkelijk en snel te bereiden. Door dit met warm gerookte zalm of koud gerookte zalm te doen ben je binnen 10 minuten klaar. Je doet de gerookte zalm in het papier samen met een favoriete saus of flavour. Je kan hier veel mee variëren; denk aan honing, dillesaus, zoetzure saus etc. Smeer de gerookte zalm hier lichtelijk mee in, maak het pakketje dicht en zet het op het niet directe vuur gedeelte van de barbecue. Na 10 minuten heb je een heerlijk warm gerecht!

Zalm en papilotte met groenten in folie

 

Verse zalm en papillotte kun je eindeloos variëren. Hier kun je het zo gek niet bedenken wat je kan toevoegen. Je kunt kiezen uit groentes en kruiden, en allerlei combinaties. De groenten die veel gebruikt worden zijn courgettes, tomaten, citroen, wortel en knoflook. Breng op smaak met wat zout en peper, dille, peterselie of lemongrass. 

Zo maak je zelf zalm en papillotte

  • Bestel onze handige verse zalm voorgesneden in 4 moten
  • Voor elk pakketje 1 vel bakpapier of een breed genoeg aluminiumfolie
  • Snij de groentes in kleine partjes of plakjes
  • Leg de zalmfilet vervolgens op de groenten
  • Voeg de kruiden, zout en peper toe
  • Vouw het folie of het bakpapier goed dicht
  • Zorg dat de barbecue op temperatuur is
  • Plaats de vispakketjes op de rand of 2e etage van de BBQ
  • Laat de pakketjes een 10-15 minuten op de barbecue liggen
  • Open 1 pakje en kijk of het gaar is (kernthermometer op 55 graden)
  • Geen thermometer bij de hand? Kijk dan of je groentes gaar zijn of naar de kleur van de zalm; deze is lichtroze en je ziet gestolde eiwitten als je met een vork de moot splijt. Eet smakelijk!

Zelf zalmspiesen maken

Zelf zalmspiesen maken is eenvoudig en leuk om te doen! Samen met de kinderen is het een leuke bezigheid om ze extra bij het eten te betrekken. Een zalmspies is ook makkelijk op te eten; door jong en oud! Wat heb je hiervoor nodig? Spiesen, zalm en wat lekkere groenten. Zo maak je in een handomdraai een eigen zalm shaslick. 

  • Snij de zalmmoot in stukjes van 3 bij 3 cm, zo blijven ze goed zitten
  • Marineer de zalm met een lekkere rub of saus, zoals chilisaus of honing
  • Snij een rode, groene en gele paprika in stukjes van 3 bij 3 cm
  • Spies eerst een blokje zalm, dan 2 stukken paprika van 1 kleur en daarna weer een stukje zalm. Wissel dit af met de andere kleuren en je hebt een gezond, smakelijk en leuke spies!
  • Spuit wat olijfolie op de spiesen, of strijk het er voorzichtig op. Zo voorkom je beter dat de spies aan de BBQ blijft plakken
  • Plaats de zalmspies ongeveer 10 minuten op de barbecue

Zalm spiesen met groenten op de grill

 

 

Zalm grillen met een barbecue

Zalm grillen op de barbecue is wellicht de oudst bekende manier om het klaar te maken. Het is de meest makkelijke manier die er is omdat je de moot of zijde zalm zo op de grill kan leggen. Als je een barbecue hebt, bestel eens onze verse zalm en probeer dit uit in de zomer of winter! 

  • De meest eenvoudige manier is bijvoorbeeld een heerlijke rub te gebruiken. Zoals één van de visspecials van de BBQ Animals
  • Je kunt ook zelf een lekkere marinade maken
  • Marineer vervolgens de zalm met 1/4 deel van je marinade
  • Plaats de zalm op een stuk aluminiumfolie, een schaal of een barbecue plank
  • Smeer tijdens het grillen de zalm nog 3 keer in met de marinade
  • Grill tot de zalm klaar is; genieten!

Gekruide zalm op rookplank op de grill met vuur

Voeg met een speciale rookplank extra smaak toe aan de vis.

 

Zalm salade

Een frisse zalm salade hoort erbij. Of het nu salade met warm gerookte zalm is gemaakt, of salade met koud gerookte zalm; het is super lekker! Zoals hierboven al eerder uitgelegd; kun je reeds gerookte zalm opwarmen op de BBQ en deze erin verwerken. Maar koud is gerookte zalm ook heerlijk; probeer het beide eens uit!

Er zijn verschillende salades te maken, op onze receptenpagina vind je bijvoorbeeld het recept van de Lemon Kitchen; salade met warm gerookte zalm en pesto. Maar zalm is ook lekker in pastasalade. 

Zalm salade met citroen op serveerplank

 

Zalm op de barbecue – ideale combinatie

Zalm op de barbecue is lekker, leuk en heel gevarieerd! Bij Zalm van Urk zijn we dan ook niet voor niets fan van deze combinatie. Je kunt bij ons kiezen uit:

Redenen om je verse en gerookte zalm bij Zalm van Urk te bestellen:

  • In eigen rokerij ambachtelijk gerookt
  • Geheim familierecept van Jongens van de Fant
  • Noorse zalm gekweekt in de Fjorden
  • Geen kunstmatige toevoegingen zoals geur of smaak
  • Verse zalm, niet bevroren
  • Niet de scherpste prijs, maar dus ook geen fabrieksspul
  • Zalm is gezond
  • Kant-en-klaar verpakt

Bij Zalm van Urk koop je eenvoudig online koud gerookte zalm en warm gerookte zalm. Wij versturen alles vers gerookt in vacuüm verpakkingen. Proef het verschil maar eens met zalm die diepvries vers wordt geleverd.
Onze zalm kun je zonder problemen invriezen, en dat is dan de eerste keer dat het bevroren wordt.

Op zoek naar recepten met zalm voor op de BBQ? Bekijk onze visrecepten pagina voor inspiratie!

Gerookte zalm bestellen doe je bij Zalmvanurk.nl!

Ervaar de smaak van vers en ambacht, beoordeeld met een 9.7!

Dit bericht werd gepost in BBQ en getagt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *