Wijn bij zalm kiezen

Wijn bij zalm drinken is hartstikke lekker! Maar welke wijn past nou het best bij zalm? In een uitgebreide proeverij met onze verschillende  soorten gerookte zalm, heeft vinoloog en wijnadviseur namens Verbunt Verlinden, de heer Frits van der Sloot, een topwijn geselecteerd!

Witte wijn bij zalm

De Eagle’s Lair Chardonnay 2021 is de witte wijn die we dit jaar hebben gekozen en ook perfect bij onze zalm past. Deze Chardonnay groeit op de hoger (450 meter) gelegen hellingen van de Klapmutskop en profiteert van de koele middagen door de schaduw van deze berg, ideaal voor een juiste, langzame rijpingsperiode. De bodem is er gevarieerd; van zand tot graniet. Dit deel van de berg is ook de thuisbasis van een aantal black eagles, die zich nestelen in de nabijgelegen kliffen, waar de wijngaard uiteindelijk naar is vernoemd.

DE CHARDONNAY

De druiven worden hier zorgvuldig met de hand geplukt. Na de vergisting rijpt een deel van de wijn vervolgens in houten vaten en een deel rijpt ‘sur lie’ in gekoelde tanks, wat de complexiteit van de wijn ten goede komt. Na 4 maanden worden beide dele van de wijn met elkaar geblend, wat resulteert in een licht strogele kleur en aroma’s van citrus en een fijne hint van eikenhout, met een rijpe smaak van meloen, witte perzik in verfijnde mineraliteit en complexiteit.

DE WIJNMAKER

William Wilkinson heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest creatieve en bekroonde wijnmakers van Zuid-Afrika. Met een altijd nieuwsgierige benadering van de wijnbouw kijkt hij scherp naar de specifieke locaties om druiven aan te planten waar ze zo optimaal de authentieke en karaktervolle wijnen van Le Bonheur opleveren. William is een voormalige Zuid-Afrikaanse bodyboarder en heeft, net als het landgoed, nog steeds een ongetemde, wilde kant.

HET WIJNHUIS

Le Bonheur (vanuit het Frans betekent dat ‘voorspoed’) kent een rijke geschiedenis die teruggaat naar eindjaren 1700, toen het toebehoorde aan de familie De Villiers, directe afstammelingen van de eerste Franse Hugenoten. Gelegen aan een natuurlijke bron aan de voet van de Klapmutsheuvel in Stellenbosch, was deze schitterende locatie een populaire trekpleister voor handelaren en reizigers. En dat is nog steeds zo; wijnliefhebbers van over de hele wereld willen de wijngaarden van Le Bonheur en de weelderige tuinen rondom het landhuis graag bezoeken.

Aanbieding wijn bij zalm

Bij Zalm van Urk hebben we een speciale deal gesloten waarbij we de wijn in combinatie met onze warm gerookte zalm kunnen aanbieden.  De combinatie aanbieding vind je hier.