Exclusieve webshop van de Jongens van de Fant!

Wijn bij zalm

Wijn bij zalm kiezen

Wijn bij zalm drinken is hartstikke lekker! Maar welke wijn past nou het best bij zalm? In een uitgebreide proeverij met onze verschillende  soorten gerookte zalm, heeft vinoloog en wijnadviseur namens Verbunt Verlinden, de heer Frits van der Sloot, een topwijn geselecteerd!

Witte wijn bij zalm

De SECRET DE LUNÈS – CHARDONNAY is de witte wijn die perfect bij onze zalm past.

Het geheim van de Chardonnay Secret de Lunès is dat de wijn gemaakt wordt van gezonde 15-jarige wijnstokken met een kwalitatieve opbrengst van 40 hl/ ha. waarbij de wijn afkomstig is van wijngaarden die ooit de bodem van zee vormden. De wijngaard van Mas de Lunès strekt zich nu uit over zacht glooiende heuvels, evenwijdig aan de kust. Ze wordt gekenmerkt door frisse invloeden vanuit de Middellandse Zee, die ook zichtbaar is vanaf het hoogste punt in de wijngaard. De invloed vanuit de zee op de druiven van Mas de Lunès verzekert de wijn van vers sap met overheerlijke aroma’s!

De oude zeebodem in de wijngaard bestaat uit rode klei met kiezel en gesteente en is kalkhoudend. Ze voedt de wijnen van Lunès die daardoor hun intensiteit en fijnzinnig karakter verkrijgen. Daarbij worden de druiven prachtig rijp in het warme, droge en mediterrane klimaat, aangenaam getemperd door de zeewind.

De Mas de Lunès wijngaard is sinds 2013 biologisch gecertificeerd. De wijnstokken zijn zelfs nog nooit behandeld met chemische onkruidverdelgers.

Aanbieding wijn bij zalm

Bij Zalm van Urk hebben we een speciale deal gesloten waarbij we de wijn in combinatie met onze warm gerookte zalm goedkoop kunnen aanbieden. Waar je normaal €45,- voor deze combinatie betaald, kun je nu voor €39,50 deze wijn met zalm thuis krijgen! De combinatie aanbieding vind je hier.

Mijn beloningen