Wijn bij zalm kiezen

Wijn bij zalm drinken is hartstikke lekker! Maar welke wijn past nou het best bij zalm? In een uitgebreide proeverij met onze verschillende  soorten gerookte zalm, heeft vinoloog en wijnadviseur namens Verbunt Verlinden, de heer Frits van der Sloot, een topwijn geselecteerd!

Witte wijn bij zalm

De Laurent Miquel Viognier Solas is de witte wijn die we dit jaar hebben gekozen en ook perfect bij onze zalm past.Deze Viognier, uit de Solas serie, brengt heerlijke aroma’s van citroen enzachte abrikoos naar voren. Deze witte wijn heeft een mooie spanning in zich wat mede komt door de verfrissende zuren. De afdronk van deze Viognier wijn is uiterst aangenaam.Door een lage opbrengst per hectare herbergt de Viognier druif een hogere concentratie aan aroma’s. Door gecontroleerde temperatuur vergisting en lichte filtering blijven deze vervolgens in de wijn.Dit is een luxe witte wijn uit de Pays d’Oc. De aromatische Viognier druiven groeien in de beste wijngaarden van Laurent Miquel. Kenmerkend is de arme kalkrijke bodem.

Aanbieding wijn bij zalm

Bij Zalm van Urk hebben we een speciale deal gesloten waarbij we de wijn in combinatie met onze warm gerookte zalm kunnen aanbieden.  De combinatie aanbieding vind je hier.