Zalm en papillotte

Zalm en papilotte met groenten in folie
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zalm en papilotte met groenten in folie

Zalm en papillotte


  • Author: Zalm van Urk
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 13
  • Total Time: 28 minutes

Description

Een lekker vispakketje dat in een handomdraai klaar is. Voor 4 personen.


Ingredients

Scale

4 porties 250 gram verse zalm filet

1 groente mix pakket

75 gram ongezouten boter of olijfolie

Witte wijn naar keuze

4 vellen bakpapier of 4 vellen aluminium folie


Instructions

Bereidingswijze

1. Zet de oven aan en verwarm deze op 200 °C.

2. Verdeel de boter in 8 gelijke stukjes. Leg de 4 vellen op het aanrecht en smeer 1 stukje boter in het midden van elk vel. (of 1 eetlepel olijfolie) Verdeel de groente mix gelijkmatig over elk vel en maak er een klein bodempje of kommetje van. Leg een mootje zalm in het midden en strooi wat peper en zout op de zalm. Leg het laatste stukje boter op elke zalm moot. (of indien je gebruik maakt van de olijfolie, doe een eetlepel olijfolie over de zalm)

3. Vouw het bakpapier of de folie omhoog zodat er een sluitend bakje ontstaat. Dit is nodig omdat nu de wijn erin geschonken kan worden! Voeg 4 a 5 eetlepels wijn toe in elk pakje.

4. Draai elk pakje goed dicht en leg ze op een bakplaat en bak ze in ongeveer 14 minuten in de oven. Open de pakketjes pas aan tafel. Wees voorzichtig bij het openen in verband met de stoom. Genieten maar!

  • Category: En papillotte
  • Method: Oven
  • Cuisine: Frans

Nutrition

  • Serving Size: 1 portie
  • Calories: 540
  • Sodium: 150 mg
  • Fat: 42 g
  • Saturated Fat: 18 g
  • Carbohydrates: 7 g
  • Fiber: 2 g
  • Protein: 32 g

Keywords: Zalm en papillotte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating