Zalm BBQ

Zalm en papillotte op bbq met worstjes

Zalm BBQ

Zalm op de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn! Hier nog een heerlijk recept dat snel te maken is en bovendien erg makkelijk te variëren is met je favoriete ingrediënten! De kudo's gaan deze keer uit naar Heleen van Eet Goed, Voel je Goed, die dit recept voor ons heeft gemaakt.
Barbecueën doe je natuurlijk op een goede barbecue én met de juiste kolen, als je daar eens advies van echte experts wilt; neem dan eens contact op met de jongens van The BBQ Animals (en zie gelijk de overheerlijke foto's die ze van zalm en vlees maken) of neem een kijkje op hun website voor rookplanken, barbecues of de juiste kolen!

Recept zalm BBQ

Weer een makkelijk BBQ zalm recept, nu in een variatie met een mosselpakket of groentepakket. Bij de supermarkt kun je verschillende groentepakketten kopen waarmee je dit gerecht nog sneller klaar kunt maken! Want alles wat je hier hoeft te doen is de mix met de zalm in de pakketjes mixen, en even op de barbecue laten garen. Daarnaast is dit BBQ recept gemaakt voor 4 personen, maar je kunt het makkelijk opschalen als je met het hele gezin wilt genieten van zalm op de BBQ.

Wat heb je hiervoor nodig? Dit zijn de ingrediënten voor dit zalm ‘en papillotte’ recept:

Alle voorbereidingen zijn getroffen en zo ziet het eruit.

Als je de volgende instructies volgt dan kan het niet mis gaan!

  1. Je begint met het aansteken van de BBQ, en laat deze goed heet worden.
  2. Pak 4 vellen bakpapier en scheur ongeveer 4 stukken aluminiumfolie af, net zo groot als het bakpapiervel.
  3. Leg het bakpapier boven op het aluminium folie en verdeel je groenten over deze 4 ‘pakjes’. Doe er een lekkere scheut olijfolie overheen en een beetje zout.
  4. Haal de 4 zalmmoten uit de verpakking en leg deze op de groenten. De zalmmoot smeer je een beetje in met wat olijfolie en nu kun je de moot zalm bestrooien met wat kruiden en/of zout.
  5. Vouw de beide bladen tegelijk dicht in een soort ‘tasje’. Op deze manier is er ruimte (lucht) binnen in het pakketje.
  6. Leg de zalm op de zijkant van de BBQ, op op een etage, waar het niet op het meest hete deel van de BBQ ligt. Laat het 30 minuten liggen en dan is het klaar!

Tip! Wees voorzichtig met het openmaken van het pakje, er kan hete stoom afkomen!

Klik hieronder op ‘Pin Recept’ om het recept op te slaan op Pinterest. Op die manier houd je alle recepten bij elkaar. Of print het recept uit als PDF of op papier.

Veel plezier met de zalm BBQ!

Genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *