Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Spaghetti met zalm en asperge op wit bord en marmer blad

Spaghetti met zalm


  • Author: Zalm van Urk
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 20 minutes

Description

Spaghetti met zalm

Dag liefhebbers van zalm! We hebben weer een heerlijk recept voor je, deze keer gemaakt door Hanneke de Jonge. Een snel en makkelijk pastagerecht dat ook nog eens met meerdere ingrediënten is te variëren. Je hoeft bij dit recept alleen maar de spaghetti te koken en op het laatste moment voeg je de overige ingrediënten toe. De koud gerookte zalm reepjes zijn al in handige plakjes gesneden, en deze leg je als laatst op het bord. Voila! Zo heb je een lekker pescotarisch gerecht in mum van tijd op tafel staan.

Koud gerookte zalm

De koud gerookte zalm is gebruikt voor dit recept, in de verpakking van 250 gram. Deze verpakking heeft genoeg zalm om dit recept te maken voor een maaltijd van 4 personen. 

Soorten spaghetti

Voor dit recept is er gedroogde spaghetti gebruikt. Maar je kan het ook met verse pasta maken (verse pasta is sneller kook klaar). En ook met andere pastasoorten is dit gerecht te maken, je kan dan kiezen uit fettuccine, pappardelle, tagliatelle of linguine. Net wat je zelf het lekkerst vindt!

Verse kruiden

Het meest gebruikte kruid met zalm is natuurlijk dille. Dit gaat gewoon heel erg goed samen met zalm. Houdt je niet van dille? Geen nood, ook met bieslook of peterselie is het lekker!

 


Ingredients

Scale

400 gr spaghetti
250 gr doperwten
250 gr koud gerookte zalm
200 gr aspergetips
200 ml zure room
4 takken verse dille
1 citroen (rasp en sap)
peper en zout


Instructions

Bereidingswijze:

1. Zet een grote pan op het vuur met genoeg water en zout en breng het aan de kook. Zorg dat de spaghetti beetgaar wordt, volg hiervoor de instructies op de verpakking.

2. Haal de doperwten uit de vriezer en leg deze in een kom op het aanrecht. Pak een snijplank en breek de harde onderkant van de aspergetoppen af en leg ze in de kom met doperwten. Spoel de snijplank af en hak de dille blaadjes goed fijn, doe deze in een kommentje. Maak de citroen onder de kraan goed schoon en leg hem op de snijplank. 

3. Als de spaghetti bijna klaar is doe je de kom met doperwten en aspergetips in de pan en kook je het de laatste 2 minuten mee. Zet het vuur uit en vul met een pollepel een kopje met het kookvocht. Giet vervolgens alles af.

4. Doe de spaghetti, doperwten en aspergetopjes na het afgieten in een vergiet, weer terug in de pan. Doe de zure room in de pan. Pak de citroen en rasp deze 1 keer helemaal rond boven de pan. Snijd de citroen doormidden en pers in je hand de citroen uit boven de pan. Roer alles voorzichtig goed door. 

5. Breng het op smaak met wat peter en zout. Als de saus te dik lijkt, meng dan wat van het kookvocht uit het kopje door de spaghetti heen. 

6. Vul de borden met spaghetti en snijd de plakjes koud gerookte zalm eventueel nog in kleinere stukjes. Leg de plakjes zalm bovenop de spaghetti en strooi de dille eroverheen. Eet smakelijk! 

Notes

Asperge is een seizoen product en daarom zijn de aspergetips niet het hele jaar rond verkrijgbaar. Als je dit recept wilt maken buiten het seizoen om, dan kun je het vervangen door stukjes courgette of peultjes. De courgette is iets meer werk; na het snijden moet je deze eerst bakken in een pan, voordat je ze op het bord bij de pasta toevoegt. De peultjes kook je gemakkelijk mee vanaf het begin met de spaghetti. 

Wil je nog meer recepten met zalm, bijvoorbeeld warm gerookte zalm? Bekijk dan onze pagina met visrecepten. Elke week nieuwe recepten!

  • Category: Pasta
  • Method: Koken
  • Cuisine: Italiaans

Nutrition

  • Serving Size: 4 porties

Keywords: Pasta met zalm, spaghetti met zalm, koud gerookte zalm