Exclusieve webshop van de Jongens van de Fant!

Verse zalm

Verse zalm kopen filet van 1200 gram

 

Verse zalm

Zalmvanurk.nl is de plek om zalm te kopen

Online zijn er genoeg aanbieders om verse zalm te kopen en het prijsverschil ligt sterk uiteen. Maar wat is de definitie nou eigenlijk van ‘vers’?

Zalm mag alleen in hele filets vers geëxporteerd worden vanuit Noorwegen, dit om de kwaliteit te waarborgen. Alles wat bevroren vanuit Noorwegen komt zijn stukken zalm; deze zijn versneden omdat er geen hele filet mogelijk was. Dat kan komen omdat sommige filets niet ‘gaaf’ waren en beschadigd zijn.

Als de zalm bijvoorbeeld vers in Nederland aankomt, wordt deze verwerkt of verhandeld. En in de handel kan men de zalm invriezen, om op een later moment ze goedkoper aan te kunnen bieden. Online komt het vaak voor dat een bevroren zalm wordt verzonden en je thuis een ‘verse ontdooide’ zalm krijgt. Je proeft het verschil met een vers, en bij Zalmvanurk.nl werken we dus alleen maar met verse zalm die direct uit Noorwegen 5 x per week vers aankomen. Wat niet als vers verkocht wordt gaat de rookton in om er daarna koud gerookte zalm of warm gerookte zalm van te maken.

Hoe lang is verse zalm houdbaar

Wij verpakken de zalm vacuüm waardoor de zalm langer goed blijft en we plakken een THT sticker op elke verpakking. Wij adviseren om de zalm binnen enkele dagen op te eten en hem te bewaren in de koelkast.

Naast de hele filet hebben we ook een zalm die we van tevoren in 4 stukken snijden en apart verpakken; zo blijft de zalm langer goed als je besluit om niet in één keer de hele zalm op te eten.

Verse zalm invriezen

We krijgen vaak de vraag of je zalm kunt invriezen, en hoelang je dat dan moet doen. Uit onze ervaringen kunnen we je vertellen dat je een zalm normaal kunt invriezen en hoe korter je dat doet, hoe beter de smaak behouden blijft. Laat de zalm geen twee maanden in de vriezer liggen, je gaat dat proeven.

Recepten zalm

Er zijn eindeloos veel recepten om te koken met zalm. Bekijk hier op smulweb welke maaltijden je allemaal met zalm kunt maken. Eet smakelijk!

Hieronder zie je al onze verse zalm producten, maar we hebben ook koud gerookte en warm gerookte producten; klik hier om naar het volledige overzicht te gaan.

 

 

 

 

De smaak van onze zalm is zo speciaal dat al héél veel mensen met volle overtuiging zeggen:

“Als je eenmaal deze warm gerookte zalm hebt geproefd; wil je geen andere meer”