Exclusieve webshop van de Jongens van de Fant!

Koud gerookte zalm

Koud gerookte zalm getrancheerd op een plank met traditioneel mes

Koud gerookte zalm

Zalmvanurk.nl voor verse koud gerookte zalm

Het koud roken van zalm is een delicaat proces, het komt namelijk een stuk preciezer qua temperatuur regeling dan bij het warm roken van zalm. De speciale rookkast is precies goed afgesteld om die frisse gerookte smaak te krijgen. Dit type zalm vind je het meest in restaurants als bijvoorbeeld een voorgerecht, amuse of op broodjes. Je kunt wel zeggen dat deze variant zalm de standaard in de horeca is, en dat de warm gerookte variant bezig is aan een opmars.

Verschil in kwaliteit

Naast het feit dat we alleen verse zalm gebruiken om te roken en geen diepvries zalm, staan we ook achter de oorsprong van de zalm. Deze komt uit Noorwegen en wordt gekweekt bij enkele duurzame kwekers; hierdoor kunnen we ook achter de kwaliteit van de zalm staan. Onze gerookte zalm roken wij met een mix van schone houtsoorten en een natuurlijke kruiden melange. De rook die hiervan afkomt zorgt voor een heerlijke frisse smaak en conserveert de zalm voor langere tijd.

Gerookte zalm voorgerecht koud

Onze gerookte zalm wordt veelal gebruikt als voorgerecht in de horeca, de meeste mensen herkennen hierdoor met welk soort zalm ze te maken hebben. Tijdens feestdagen wordt de zalm vaak als lekkernij gekozen voor bij de lunch of het diner, maar we zien ook hoe veel mensen genieten van deze zalm op een broodje; tussendoor of op het werk.

Koud gerookte zalm recept

Er zijn veel recepten beschikbaar voor het eten van gerookte zalm, je kunt via Smulweb bijvoorbeeld veel recepten vinden over koude pasta met zalm, aardappelsalade met zalm en nog veel meer! Eet smakelijk!

Hieronder zie je al onze gerookte zalm producten, maar we hebben ook warm gerookte producten; klik hier om naar het volledige overzicht te gaan.

De smaak van onze zalm is zo speciaal dat al héél veel mensen met volle overtuiging zeggen:

“Als je eenmaal deze warm gerookte zalm hebt geproefd; wil je geen andere meer”