Exclusieve webshop van de Jongens van de Fant!

Recept: Zalmsalade met warm gerookte zalm en pesto

Recept: Zalmsalade met warm gerookte zalm en pesto
2 juli 2020 Hendrik Kramer
Zalm salade van the lemon kitchen

Een heerlijk recept gemaakt door The Lemon Kitchen; zalmsalade met warm gerookte zalm en pesto.

In samenwerking met The Lemon Kitchen hebben we gekeken wat voor lekkers we kunnen maken met warm gerookte zalm. Verse zalm en koud gerookte zalm worden vaak gebruikt in recepten terwijl warm gerookte zalm ook vele mogelijkheden biedt!

Pesto en zalm zijn een heerlijke combinatie, je kunt zelf de pesto maken of deze in de winkel kopen. Om deze twee smaken te versterken kun je gebruik maken van wat citroen omdat deze de andere twee smaken nog meer naar boven brengt.

Wat heb je nodig

  • 200 gram warm gerookte zalm (tip; deze verkopen we ook per stuk verpakt, klik hier voor het product)
  • 3 eetlepels pesto
  • verse tuinkers
  • 1 biologische citroen
  • snufje zout en peper
  • vers stokbrood

Zalmsalade met warm gerookte zalm en pesto

Bereidingswijze

  1. Doe de zalm in een schaal of kom. Let op, je kunt dit makkelijk van de huid afhalen met een vork, breek de zalm in niet al te kleine stukken, de huid gooi je weg
  2. Doe de drie eetlepels pesto in de schaal en meng dit voorzichtig door
  3. Snijd het stokbrood in dunne plakken en smeer er een dun laagje pesto op
  4. Was de citroen en schaaf een halve citroen (de zeste) boven de kom. Pers de citroen en voeg 1 eetlepel van het citroensap aan de kom toe. Roer het geheel rustig door tot je een mooi geheel hebt
  5. Verdeel de zalm rijkelijk over de stukken stokbrood. Je kunt deze verder opmaken voor een mooie presentatie met tuinkers
    Eet smakelijk en probeer het eens met een lekkere glas witte wijn!

 

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Mijn beloningen