Poke bowl zalm

Poke bowl zalm in kom op zwarte achtergrond
Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Poke bowl zalm in kom op zwarte achtergrond

Poke bowl zalm


 • Author: Hendrik Kramer
 • Total Time: 40 minutes

Description

Poké Bowl zalm

Poké Bowl zalm is een bekende ‘sushi bowl’. In tegenstelling wat veel mensen denken, komt de sushi bowl niet uit Japan, maar oorspronkelijk uit Hawaï. We hebben hier weer een lekkere variant op gemaakt in samenwerking met Hanneke van Culinea. Deze Poké Bowl met zalm bevat sushi rijst en heerlijke groenten. Deze keer is er voor warm gerookte zalm gekozen, maar dit recept is ook precies hetzelfde te maken met koud gerookte zalm. Een klein verschil lijkt het, maar de smaak is totaal anders! Als je benieuwd bent naar de verschillen, lees dan eens onze uitleg hierover.

Een sushi bowl zit vol met heerlijke ingrediënten, we gebruiken daarom ook aardig wat ingrediënten in dit recept. Maar vrees niet, ondanks de lang lijst ben je binnen 40 minuten klaar!

Wil je extra groenten toevoegen aan dit gerecht? Dan kan, we hebben ruimte overgelaten om zelf nog wat toe te voegen.


Ingredients

Scale

Personen: 2-3

Bowl

Dressing

 • 1 el sojasaus
 • 1 el sesam olie

Rijst

 • 200 gram gekookte rijst (sushi rijst of zwarte rijst)
 • 2 el soja saus
 • 2 el rijstwijn azijn
 • 1 el agavesiroop
 • 1 tl chili knoflooksaus

Instructions

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de instructie van de verpakking. Terwijl de rijst is opgezet kun je aan de slag met de andere stappen.

2. Was de wortel en komkommer schoon en schil ze met de dunschiller eerst schoon. Vervolgens schil je met de dunschiller de wortel en komkommer van boven naar beneden, op die manier krijg je lange stroken. Deze stroken rol je dun op en leg je even apart in een kom.

3. Breng een liter water aan de kook in de waterkoker. Vervolgens pak je de avocado en ontdoe je die van de pit en dan pas schel je hem. Ga voorzichtig te werk, bij het verwijderen van de pit raakt er nog al eens iemand gewond. Snij de avocado in dunne plakjes. Doe de bevroren sojaboontjes in een pan en giet het kokende water in de pan. Laat zo even staan.

4. Meng de sojasaus en de sesamolie met elkaar, roer het even goed door met een theelepeltje.

5. De rijst zal nu klaar moeten zijn. Giet de rijst af en meng de rijst door met de sojasaus (2 el), rijstwijnazijn (2 el), chili knoflook saus en agavesiroop. Verdeel de rijst over de kommen. Haal de sojaboontjes uit het water door gebruik te maken van een vergiet, en leg de boontjes in de verschillende kommen. Garneer ook de wortel, avocado en komkommer.

6. Pak de warm gerookte zalm uit de verpakking en trek deze een beetje uit elkaar in kleinere stukken. Leg deze in de kom. (met koud gerookte zalm kan dit dus ook) Bestrooi de poké bowl met sesamzaadjes en serveer de dressing er apart bij.

Notes

Tip: Normaal maak je dit gerecht met sushi rijst, maar dit recept is gemaakt met zwarte rijst. Net even wat anders en net zo lekker!

Tip: De chili die hier gebruikt is komt uit de Albert Heyn, maar dit kan je ook vervangen door een theelepel sambal.

Tip: De komkommer en de wortel kun je ook aanmaken in zoetzure saus als je dat lekker vindt.

 • Prep Time: 15
 • Cook Time: 25
 • Category: Sushi
 • Method: Koken
 • Cuisine: Aziatisch

Keywords: Poke bowl zalm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating