Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue?

Halve warm gerookte zalm op aluminium folie op de barbecue bbq

Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue? Dat is één van de vragen die wij onszelf in de loop der jaren hebben afgevraagd. Met allerlei vissoorten en met name zalm hebben we heel wat geëxperimenteerd. Door de jarenlange ervaring weten we nu heel wat af van verschillende bereidingswijzen, en die willen we graag met jullie delen!

Daarom dit stukje dat antwoord geeft op de vraag:

Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue (BBQ)?

Het antwoord daarop is volmondig: JA!

Ook al is warm gerookte zalm klaar om gegeten te worden, en hoef je er eigenlijk verder niets mee te doen voordat je het opeet, wil dat nog niet zeggen dat er geen andere lekkere mogelijkheden zijn!

Warm gerookte zalm in de aluminium folie op de barbecue

Nadat je de zalm thuis ontvangen hebt en de BBQ aangestoken hebt, tref je de volgende voorbereidingen:

  • Een stuk aluminium folie van 2,5 keer de grootte van het stuk zalm.
  • BBQ op een lage temperatuur (gas) of dat de kolen smeulen in plaats van branden

1. Snij de zalm uit de vacuüm verpakking en gooi dit bij het plastic afval.

2. Leg de zalm met de huid (de kant waar de schubben aan zitten) in het midden van de aluminium folie.

3. Vouw het aluminium folie dicht en wikkel zo de zalm in.

4. Leg de ingewikkelde zalm op de BBQ.

5. Na ongeveer tien minuten vouw je het folie open en steek je je vinger in de zalm en voel je of de zalm warm genoeg is. De zalm moet niet heet worden, maar gewoon warm. Indien nog niet warm genoeg; vouw het folie weer dicht en voel om de 5 minuten opnieuw.

6. Is de zalm warm genoeg? Pak hem van de BBQ en smullen maar!

Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue? Proef maar!

Heb je ook zin gekregen in iets lekkers of wil je dit thuis ook zelf proberen? Bestel dan één van onze verse producten in onze webshop en we bezorgen het bij je thuis in heel Nederland!

 

Bestel knop zalm van urk

2 reacties op “Kan warm gerookte zalm ook op de barbecue?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *